جایگاه بلند سبزی خوردن در سفره ایرانی✨

جایگاه بلند سبزی خوردن در سفره ایرانی✨

🔻سبزی خوردن از مزیت های سفره ایرانی است .


در یک بشقاب سبزی خوردن ، گیاه های مختلفی با ویژگی های مختلف حضور دارند ولی تقریبا همه آنها اشتهاآور و مقوی گوارش اند .

✅در این میان بیشترین توصیه به مصرف ریحان و نعنا است که به هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک شایانی می کنند.

🚫البته افرادی که ترش میکنند باید از زیاد خوردن نعنا پرهیز کنند چون می تواند موجب تشدید ریفلاکس شود .

✅در رده دوم سبزی ها ، جعفری و گشنیز قرار دارند که موجب ایجاد تعادل در گرمی و سردی سبزی خوردن ، و تقویت گوارش می شوند و مرزه و ترخون نیر بخاطر مزه تند و تیزشان و مزاج خیلی گرم و خشکشان در رده سوم قرار می گیرند .

🔻برخی سبزی ها مانند تره و تربچه ،نفاخ اند که باید کمتر استفاده شوند . ترخون و تره نیز در مصرف زیاد مشکل زا هستند .

✅بیشتر سبزی ها بجز گشنیز گرم هستند، #خرفه نیز که متاسفانه امروزه فراموش شده ، سرد و تر است و موجب کاهش عطش و ایجاد تعادل در سبزی خوردن ها می شود و به ویژه برای گرم و خشک ها ایده آل است .

نکته👇
🔻حجم سبزی خوردن در هر وعده باید معقول باشد وگرنه به عکس ، گوارش را دچار اختلال می کند .

🌸سلامت و تندرست باشید🌸

🖊دکتر ناصر رضایی پور (متخصص طب سنتی ایرانی)