باید ها و نباید ها در زمان  آلودگی هوا

برخی کارهایی که می‌توانند در کاهش عوارض آلودگی هوا به شما کمک‌کنند عبارتنداز:

1⃣ پرهیز از کارهای کاهنده قوا مانند
📌 خواب ناکافی و شب‌زنده‌داری
📌 زیاده‌روی در فعالیت جنسی
📌 مواجهه با هوای بسیارسرد
📌 مواجهۀ درازمدت با امواج الکترومغناطیس به‌ویژه رایانه و تلفن همراه
📌 حمام سنگین و طولانی
📌 گرسنگی طولانی

2⃣ پرهیز از
 فعالیت‌های بدنی و ورزش سنگین به‌ویژه در هوای آلوده
 و همچنین پرهیز از بی‌تحرکی

✳️ توصیه‌می‌‌کنیم در روزهایی که بیرون‌نمی‌روید، حتماً در منزل ورزش‌کنید. تاب‌سواری جزو ورزش‌های خوبی است که منافع عام برای بدن دارد.

3⃣ پرهیز از قرارگرفتن در معرض مواد زاید و سمّی، مانند دود سیگار و قلیان 
☢️ سموم حشره‌کش در محیط زندگی یا محل‌کار
🥘 پخت‌وپز بدون تهویۀ مناسب در آشپزخانه و...

اصول خوردن و آشامیدن بسیار پراهمیت هستند، چون همواره با آنها در ارتباطیم و همچنین در اختیار ما هستند و می‌توانیم آنها را به‌خوبی تدبیرکنیم.

⛔️ پرهیزهای زمان آلودگی هوا

❇️ کاهش مصرف خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها و پرهیز از پرخوری و برهم‌خوری 

🥜 کاهش رطوبات بدن با مصرف بیشتر غذاهای خشک‌تری چون خشکبار، مغزها و...

🍲 پرهیز از خوردن غذاها و میوه‌های تر (آبدار) سریع‌الفساد مانند غذاهای حاوی گوشت و روغن زیاد، شیرینی، ماهی، شیر؛ و در میوه‌ها، آلو، شفتالو، هندوانه، خربزه، خیار، و برخی از سبزی‌ها

🍆 پرهیز از خوراکی‌های افزاینده غلظت خون مانند گوشت گاو، عدس، بادنجان به‌ویژه میرزاقاسمی، گوشت‌های صنعتی (سوسیس و کالباس)، کنسروها، غذاهای خمیری چون ماکارونی و لازانیا، غذاهای چرب و سنگین چون کلّه‌پاچه

🌭 پرهیز از خوراکی‌های یبوست‌آور مانند گوشت گاو و گوساله، سوسیس و کالباس، غذاهای خشک، عدس‌پلو، موز سفت، خرمالوی نارس و گس، میوه‌های ترش، سنجد و...

🍗 در صورت تمایل به خوردن گوشت، مصرف گوشت‌هایی که لطیف‌ترند و دیرتر فاسد می‌شوند، مانند گوشت پرندگان کوچک با مزاج معتدل (مانند جوجه و کبک) همراه با چاشنی‌های ترش چون سماق، غوره، آب لیمو، سرکه یا آب انار ترش

⬅️ امروزه نقش ترشی‌ها در کاهش Ph محیط و نامناسب‌کردن آن برای میکروب‌ها، و همچنین اثرات ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانیِ ترکیبات پلی‌فنلی آنها موردتوجه است.

🍎🍊🍇 خوردن خوراکی‌هایی که موجب نشاط و تقویت اعضای رئیسه (مغز، قلب و کبد)، حفظ حرارت غریزی، جلوگیری از عفونت اخلاط، تقویت معده و رفع مشکلات گوارشی می‌شوند: آلو بخارا، انار، مورد، انواع به، پسته، پونه، پیاز، تمر هندی، جو، خاکشی، خرفه، رازیانه، زرشک، زعفران، سماق، سیب، سیر، کاسنی، گشنیز، گلاب، لیمو، نارنج، نارنگی، هل و...

⬅️ اثرات این مفردات در تقویت سیستم ایمنی، و آثار ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی و... آنها ثابت شده‌است.

دکترناصررضاییپور