برخی کارهایی که میتوانند در کاهش عوارض آلودگی هوا به شما کمککنند عبارتنداز:
1⃣ پرهیز از کارهای کاهنده قوا مانند
📌 خواب ناکافی و شبزندهداری
📌 زیادهروی در فعالیت جنسی
📌 مواجهه با هوای بسیارسرد
📌 مواجهۀ درازمدت با امواج الکترومغناطیس بهویژه رایانه و تلفن همراه
📌 حمام سنگین و طولانی
📌 گرسنگی طولانی
2⃣ پرهیز از
فعالیتهای بدنی و ورزش سنگین بهویژه در هوای آلوده
و همچنین پرهیز از بیتحرکی
✳️ توصیهمیکنیم در روزهایی که بیروننمیروید، حتماً در منزل ورزشکنید. تابسواری جزو ورزشهای خوبی است که منافع عام برای بدن دارد.
3⃣ پرهیز از قرارگرفتن در معرض مواد زاید و سمّی، مانند دود سیگار و قلیان
☢️ سموم حشرهکش در محیط زندگی یا محلکار
🥘 پختوپز بدون تهویۀ مناسب در آشپزخانه و...
اصول خوردن و آشامیدن بسیار پراهمیت هستند، چون همواره با آنها در ارتباطیم و همچنین در اختیار ما هستند و میتوانیم آنها را بهخوبی تدبیرکنیم.
⛔️ پرهیزهای زمان آلودگی هوا
❇️ کاهش مصرف خوردنیها و نوشیدنیها و پرهیز از پرخوری و برهمخوری
🥜 کاهش رطوبات بدن با مصرف بیشتر غذاهای خشکتری چون خشکبار، مغزها و...
🍲 پرهیز از خوردن غذاها و میوههای تر (آبدار) سریعالفساد مانند غذاهای حاوی گوشت و روغن زیاد، شیرینی، ماهی، شیر؛ و در میوهها، آلو، شفتالو، هندوانه، خربزه، خیار، و برخی از سبزیها
🍆 پرهیز از خوراکیهای افزاینده غلظت خون مانند گوشت گاو، عدس، بادنجان بهویژه میرزاقاسمی، گوشتهای صنعتی (سوسیس و کالباس)، کنسروها، غذاهای خمیری چون ماکارونی و لازانیا، غذاهای چرب و سنگین چون کلّهپاچه
🌭 پرهیز از خوراکیهای یبوستآور مانند گوشت گاو و گوساله، سوسیس و کالباس، غذاهای خشک، عدسپلو، موز سفت، خرمالوی نارس و گس، میوههای ترش، سنجد و...
🍗 در صورت تمایل به خوردن گوشت، مصرف گوشتهایی که لطیفترند و دیرتر فاسد میشوند، مانند گوشت پرندگان کوچک با مزاج معتدل (مانند جوجه و کبک) همراه با چاشنیهای ترش چون سماق، غوره، آب لیمو، سرکه یا آب انار ترش
⬅️ امروزه نقش ترشیها در کاهش Ph محیط و نامناسبکردن آن برای میکروبها، و همچنین اثرات ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانیِ ترکیبات پلیفنلی آنها موردتوجه است.
🍎🍊🍇 خوردن خوراکیهایی که موجب نشاط و تقویت اعضای رئیسه (مغز، قلب و کبد)، حفظ حرارت غریزی، جلوگیری از عفونت اخلاط، تقویت معده و رفع مشکلات گوارشی میشوند: آلو بخارا، انار، مورد، انواع به، پسته، پونه، پیاز، تمر هندی، جو، خاکشی، خرفه، رازیانه، زرشک، زعفران، سماق، سیب، سیر، کاسنی، گشنیز، گلاب، لیمو، نارنج، نارنگی، هل و...
⬅️ اثرات این مفردات در تقویت سیستم ایمنی، و آثار ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی و... آنها ثابت شدهاست.
دکترناصررضاییپور