چای تازه دم یا کهنه جوش؟! 

چای تازه دم یا کهنه جوش؟! 

🔸 از جمله خواص تایید شده ی  چای می توان به اثرات محرک سیستم عصبی؛ مدر و ضد اسهال (قابض)  بودن آن اشاره کرد. 

بروز اثرات چای به شرایط تهیه آن بستگی دارد: 

1️⃣اگر چای را برای رفع خستگی و به عنوان یک مفرح  یا مدر استفاده می کنید ابتدا آب جوشیده را روی چای ریخته  و پس از پنج دقیقه دم کشیدن روی حرارت غیر مستقیم میل کنید. زیرا در این حالت  کافئین ( ماده محرک) به میزان زیادی در آب حل شده و اثرات محرک خود را نشان می دهد. 

2️⃣اما هر چه زمان دم‌کشیدن چای طولانی تر شود اثرات محرک آن به سبب ترکیب کافئین با تانن های موجود در چای ( ترکیبات گس مانند و تلخ مزه) کاسته شده ولی در عوض اثرات ضد اسهال آن قوی تر می شود. برای درمان اسهال حتی می توان این چای را تا چند روز  نگهداری و مصرف کرد.


✍️ دکتر سعیده غفاری (متخصص داروسازی سنتی)