قسمت اول: 
به نظر می رسد ۶ تغییر عمده منجر به بروز تهدیدات ترکیبی در جامعه و نظام بین المللی فعلی می شود.
🔘اولین چالش، ماهیت در حال تغییر در نظم جهانی است. دوران پس از جنگ سرد به پایان رسیده و قدرت "ارتباطی" یعنی قدرت تغییر باور های دیگران ،نگرشها، ترجیحات عقاید ،انتظارات، احساسات و یا پیش بینی که امروزه از قدرت مادی بسیار مهمتر است. روابط در سیاست‌های بین‌المللی از زمانی که قدرت‌های بزرگ و متوسط به طور خاص به دنبال افزایش وضعیت خود و دریافت مزایا هستند در حال تغییر و دگرگونی است.
 🔘دوم اینکه جهان نوع جدیدی از اقدامات مبتنی بر شبکه و جنبه تاریک جهانی شدن را در حال تجربه است و به شکلی مسیر گذار  را تجربه می کند. ابعاد داخلی و خارجی امنیت نسبت به دهه های اخیر به نفع دولت های ضعیف تر و فعالان غیر دولتی یا به عبارت بهتر بازیگران غیردولتی در حال تغییر بوده و به شدت این امر به هم متصل است. لیکن شبکه ها تلاش های موثر را تقویت کرده و ابزار های  قدرت را به بازیگران ضعیف می‌بخشند.نقش دولت و مردم به عنوان یک سوال مطرح می‌شود که چگونه با قوانین با یکدیگر متحد می شوند و پاسخ به اقدامات خصمانه و نامتقارن را محدود می‌کنند. 
🔘فناوری‌های پیشرفته و در حال توسعه یک "انقلاب" واقعی است که به حوزه های جدیدی مانند: فضای سایبری جایی که قوانین ملی و بین المللی، تاکنون برای آن ایجاد نشده دامن می زند این فضا دیگر یک مرز مشخص ندارد بلکه یک قلمرو عملیاتی در خدمت قدرت های نوظهور می باشد که همچنین می تواند یک تفکر امنیتی سنتی را به چالش بکشد. به طور کلی فناوری های جدید ابزارهای کاملاً جدیدی برای تاثیرگذاری بر جامعه به شمار می روند.

ادامه دارد...